sunnuntai 1. huhtikuuta 2007

Ajatuksia Mahmutlarista

Mahmutlar sijaitsee Turkin Välimeren rannikolla, joka tunnetaan Turkin Rivierana. Siellä on noin 300 aurinkoista päivää vuodessa. Mahmutlarissa uimarannat jatkuvat useita kilometrejä kaupungin molemmin puolin.

Pohjoisessa kohoaa mahtava Taurus-vuoristo ja sen rinteillä viheriöivät appelsiini- ja banaanilehdot täydentävät alueen kauneutta. Rannikko on Turkin kuumimpia alueita. Kesällä lämpötila pysyttelee tasaisesti yli 30 asteessa. Edes talvikuukausina (joulu-, tammi- ja helmikuussa) lämpötila laskee harvoin alle 15 asteen. Mahmutlarin rauhalliselle kaupungille on ominaista pienet kaupat, baarit, ja tyypillinen kaksi kertaa viikossa järjestetty basaari. Mahmutlarissa lomailee paljon suomalaisia, norjalaisia, saksalaisia, hollantilaisia ja tanskalaisia, mutta se on tunnelmaltaan vielä aidon turkkilainen.

Mahmurlarin
suomikerho kokoontuu kerran kuussa.

Elinkustannukset ovat alhaiset ja ruoka erinomaista. Paikalliset ovat aitoja ja ystävällisiä. Matkaa monelle suomalaiselle tuttuun Alanyaan on vain 10 km ja Antalyan lentokentälle kestää noin 2h. Antalyaan pääsee reittilennolla tai ottamalla vain lomalennot Antalyan suomalaisilta lomamatkanjärjestäjiltä. Matkaa kuuluisaan Belekin golf-keskukseen on noin 1h. Suomalaisen on mahdollista tuoda tax free muuttoautonsa Turkkiin. Suomalainen tarvitsee yli 3kk oleskeluun viisumin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti