torstai 28. lokakuuta 2010

Muutto turkkilaiseen tyyliin

Lokakuussa pääätimme muuttaa uuteen asuntoon, koska vanha oli saatu myytyä belgialaiselle moottoripyöräilevälle nuorelle parilla ja heidän 4 vuotiaalle tyttärelleen Harleylle.Päätimme aloittaa sisustamisen verhotangoista. Samalla kadulla on pikkuruinen liike, joka tuli laittamaan kiskot paikoilleen, pidensi verhot ja itse ripustin verhot. Siinä samassa sain sähköiskunkin, kun ne varonnut ilmastolaitteen sähköjohtoja. En kuitenkaan pudonnut tikkailta, kipeää kyllä otti.
Sitten vuokrasimme pikku Hyundayn ja sillä päätimme kuskata pikkutavaroita, uuteen paikkaan on matkaa 2 km. Muutaman kerran tätä tehtiin, ja sitten kysyttiin talkkarilta, kuka kantaisi isot tavarat. Hän olisi tiennyt miehiä, mutta ei autoa. Menimme sitten kysymään autoa Mahmutlaarin keskustassa olevasta autoliikkeestä, sieltä mies hyppäsi autoomme ja vei sillan kupeeseen, jossa miehiä tarinoi ja vieressä vanha sorakuormuri. Sitten lähdettiin katsomaan miten paljon meillä olisi muutettavaa. Sovittiin hinnaksi 100 euroa, kaksi miestä ja sorakuormuri. Ja siitä sitten aloitettiin. Tahti oli kova. Yritin vahtia rakkaita huonekalujani, mutta käsittely oli rajua.Yritin tarjota vettä miehille, ei kelvannut. Tupakkaa olisivat halunneet ja sitähän ei meillä ole. Mitään ei mennyt rikki, tai kaikki saatiin kasattua hyvin seuraavana päivänä. KE kyllä manasi vääntyneitä kaapin saranoita ja minä surin ruokapöydän toista sivua, josta paistaa valoista puuta. Illalla myöhään kasasimme sänkyämme, joka pari kertaa meiltä romahti auki, ja herätimme varmasti naapurit .
Nyt on kuitenkin ihanaa asua aivan uudessa huoneistossa, johon on tehty muutoksia meidän maun mukaan, kuten erillinen apukeittiö, kaappeja lisää keittiöön, makuuhuoneeseen kaunis marmorilämpöpatteri seinään, ja siisti marmorilattia joka paikkaan. Uutta huoneistoon ostimme hellan ja uunin ja ilmastointilatteen (ilmaa puhdistavan) makuuhuoneeseen, suihkuseinän tilasimme myös. Kaikki huonekalut ja matot sopivat riittävän hyvin, joten ei tarvinnut uusia huonekaluja ostaa. Muutenkin on kivaa kun on väljää ja avaraa ja kaapeissa tilaa. Matot kuitenkin tekevät sen ettei kaiu eikä ole varpaille kylmää. 

Muutto kannatti ja iloitsemme että sen teimme, vaikka vanhassa paikassa Toros 2:ssa viihdyimme erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti