keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kävelyllä Kaleicin vanhassa kaupungissa

Kävely vanhassa kaupungissa Kaleicissa on erilaista, talot Ottomanin ajoilta (1391-1920) kauniisti restauroituja, siistiä. Lähellä satamaa ja rantaa on suuria puistoja ja penkkejä, joille ihmiset tulevat istumaan juomaan teetä kannuttain ja ihailemaan auringonlaskua. Kun menee sinne joukkoon vaan, pääsee hyvin tunnelmaan ja rilaksaamaan.

Moderni puoli Antalyasta myös yllättää positiivisesti. Tietysti hienoja hotelleja, kauppoja, kahviloita kuten kaikissa suurkaupungeissa.

Erilaista oli juoda turkkilaist kahvia pääkadun varrella toisessa kerroksessa olevassa kahvilassa. Sinne jonotettiin ns välihuoneessa, Kahvia juotiin veden kanssa ja oheisena pieniä ottomanien hovin kehittämiä makeisiä( vähän niinkuin marmelaadi) maaustettuina erimakuisilla pähkinöillä. Ihmiset kiireettömiä ja pelasivat eriaisia lautapelejä.

Mikäli on vähän aikaa Antalyassa, kannattaan käydä Antalya Museum: issa. Sinne pääsee hotellista raitiovaunulla ja kun jää päätepysäkillä pois, niin on perillä. Museossa on suuremmoinen kokoelma sarkofaageja, ja marmorista hakattuja patsaita." Tanssiva nainen" patsas jäi mieleen, marmori oli kuin upeasti laskeutuvaa, liehuvaa, harmaan beigen kirjavaa kangasta.

Kaleicissa on käymisen arvoinen Suna & Inan Kirac museo. Pieni talo, joka  kertoo kaupunkilaisten elämästä kodeissa, sekä eri ammateissa helpolla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti