keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Hammasimplantin laitto Alanyassa

Minulta meni halki edestä neljäs hammas vasemmalta, sitä yritettiin hoitaa ja söin antibiootteja. Lopulta hammas piti poistaa  Suomessa. Etsimme Alaniassa netistä hammaslääkäriä, joka voisi laittaa meille molemmille implantteja, kun niiden tarvetta tulee koko ajan. Löysimme dentist  Umut Özkanin Anadolu sairaalan vierestä. Hänellä on suuret siistit tilat ja hyvin ystävällinen, sympaattinen henkilökunta.

Maaliskuussa 2013 hoito aloitettiin, siten että poisotetun hampaan uudeksi juureksi laitettiin tekoluuta , koska omaa luuta ei muodostunut. Marraskuussa 2013 hoitoa jatkettiin ja sain titaani implantin, johon  uusi hammas ruuvataan ensi maatiskuussa.

Kerron vähän implantin laitosta:
Leikkaus tehtiin heti aamusta. Suu, kasvot ja kaula desinfioitiin.minut peitettiin desinfioidulla peitteellä, ja pyysivät etten liiku. Sitten pintapuudutus ja sitten kaksi puudutuspiikkiä. Ien auki ja sitten leukaan porattiin reikä ja reikään ruuvattiin kiinni implantti.Kaiken kyllä tunsi muttei sattunut. Mukana oli myös saksalaisen  implantin valmistaneen tehtaan edustaja. Leikkaus kesti 45 minuttia. Sain reseptin : 6 päiväksi antibiotteja otettavaksi kahdesti päivässä ja särkylääkettä 2 päiväksi estämään tulehdusta, ja neljän päivän päästä pitää aloittaa suuveden porskutus kahdesti päivässä.
Puudutus lakkasi puolen tunnin kuluttua leikkauksesta ja kipua oli pari tuntia, mutta siihen otin särkylääkettä. Ei todellakaan ollut kipeä kauan.

Neljän päivän päästä kävin tarkastuksessa ja viikon päästä tikit otettiin pois. Siitä viikon päästä otetiin muotti ylä- ja alahampaista ja siitä viikon päästä sain pienen muovisen kitalaen jossa yksi hammas. "Kyläilyhampaani" on pienillä raudoilla kiinni viereisissä hampaissa. Tämäkin toimii. Ensi maaliskuussa leuassani olevaan implanttiin ruuvataan lopullinen hammas.
Kustannukset ovat kohtuulliset; tekojuuri 250€ , titaani-implantti 600€ , tilapäinen hammas 100€, lopullinen hammas n. 100€. Kaikkihan eivät kuitenkaan tarvitse tekojuurta, eivätkä tilapäistä "vierailu"hammasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti