perjantai 22. huhtikuuta 2016

Käynti Anamourissa


Olisiko  aika lähteä retkelle. Lattialla levitettynä Turkin karttoja ja esitteitä. Ensin pitää päättää ilmansuunta, tällä kertaa itään. Sitten keskustelua Syyrian rajan läheisyydestä, ai se on 500km päässä, ehkä sitten. Mitenkä on, onko turvallista. Eihän  Anamour ole kuin 140 km päässä, ja vaihtelu vaan piristää. On lämmin päivä 26 asteta ja aurinkoa. Tie etenee pitkin rannikkoa, turkoosin sinistä vettä, kova tuuli nostattaan vaahtopäisiä aaltoja. Näkyy vain yksi purjevene. Rahtilaivoja  menee horisontissa Mersinistä lämteen.Löydämme turkkilaisten leiripaikan, joka ei vielä avattu tälle sesongille, mutta vartija sallii meidän ajavan sisälle ja saamme syödä eväitämme (kanankoipia ja pitsaa + kahvia) puutarhassa meren äärellä. Sitten tie nousee vuorille. Uutta tietä rakennetaan ja valtavia maansiirtoja ja tunneleita tulossa. Kaikki ei läheskään valmista ja rekkaliikenne ärsyttää.


Anamourissa, vastapäätä Kyprosta pitäisi olla netin mukaan hyvä hotelli Marvel Tree Hotel. Vaikeaa löytää. Kolmelta kysytään.Mutta kun tulemme pihalle, näemme meren poukamassa olevan hotellin ja kävelemme reippaasti vastaanottoon kysymään ,mitä maksaa. Hinta 60€/vrk aamiaisella. Hotelli on vuoden ikäinen joten kulumaton ja kaikki valkoista ja sinistä.

Päivällnen herkullista ja palvelu kovin kohteliasta. Kiva myös nähdä erilaista ruuan esillepanoa ja toivottavasti kohteliaisuus oli tarttuvaa sorttia.
Pihalla on valtava puu, luulin sitä tuhatvuotiseksi, kun täällä on paljon kaikkea vanhaa. Eipä ollutkaan,  on nuorempi kuin minä. Hotellissa voisi hyvin " levähtää ja tassutella" useammankin päivän, mutta ei, kotiinpäin takaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti