tiistai 5. huhtikuuta 2016

Sunnuntailenkkeilyä

Mahmutlarissa 5.4 2016

Onpas pari vuotta kulunut nopeasti edellisestä kirjoituksestani.

On toki käyty Turkissa kaksi kertaa vuodessa, tehty matkoja täällä  ja koettu kaikenlaista. Aikani on ehkäpä vienyt lukeminen ja käsityöt ja ihan tavallinen kävely esim,  Taurus vuoren rinnettä ylös ja alas.
On nimittäin niin, että kun lehdet kovasti kirjoittavat istumisen vaarallisuudesta, pitää koettaa kävellä täälläkin muutamia kilometrejä päivittäin. Ja kun lähdemme lenkille, on kännykän sportstracker päällä. Se kivasti kertoo kävelyajan ja kilometrit.
Suosikkireittini on täällä;  ensin bussilla Mahmutlarin keskustasta Tosmurin risteykseen ja sitten kävellään rantabulevaardia pitkin Alanyan satamaan. Matkan varrella on suihkulähdepuisto ,jonka puukeinuissa on kiva levähtää ja hörpätä vesipullosta.
Sataman huvittavien merirosvolaivojen " sisäänheittäjät" kilpailevat asiakkaista huutamalla" boottuur", mutta taitavat tunnistaa eivätkä kuluta meihin energiaansa.
Satamasta käännymme oikealle, keskustaan, koska pitää saada joka kerta " cafe americano" tai" big tea "ja puolikas tiramisu leivos joko Hanci tai Starback kahvilassa.
Ja sitten samaa reittiä takaisin Tosmurin risteykseen kävellen ja siitä bussilla Mahmutlariin.
Kotona sportstracker tavallisesti näyttää ajaksi kolmisen tuntia ja kilometrejä 13.
Syömme sitten kevyesti ja suomme itsellemme lyhyet "päikkärit".
Tämä lenkki on erikoisen kiva sunnuntaisin, kun turkkilaisetkin perheineen ovat ulkoilemassa ja näytillä on jokakokoista "urheilijaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti