maanantai 11. huhtikuuta 2016

Wasily Kadimskyn kobeliinin hankinta


Ei ole mitenkään helppoa löytää hotelli Tuvana Antalyan Kaleicista ( vanhastakaupungista) . Se on kuitenkin porttien takana moskeijan ja suuren mattokaupan vieressä. Tuvana on meille keskuspaikka Kaleicissa.

On toivottu löytävämme jonkinlainen kudottu seinävaate olohuoneeseemme Mahmutlarissa. Kun seinät ovat vain maalatut ja lattia marmoria, helposti äänet kaikuvat.

Tuvanan vieressä olevassa mattoliikkeen ikkunassa oli 1x1,5m silkkinen käsintety kobeliini. Osoittautui Wasily Kadenskyn teoksen mukaan tehdyksi. Tällaisia seinävaatteita oli Antalyassa kudottu satakunta Newyorkiin näyttetyä varten joitakin vuosia sitten, muutamia oli tullut takaisin ja kaupassa nyt meidän vslittavana 3 kpl.
Wasily Kadensky oli menestykäs venäläinen lakitieteen professori, joka 30 vuotiaana omistautui maalaamiseen, toimien Saksassa, Ranskassa ja Venäjällä. Hänellä oli myös läheisiä taidemaalari ystäviä Suomessa, hän osallistui taidenäyttelyihin Suomessa ja kävi Imatralla.
Seinävaatetta ensimmäistä kertaa katsoessamme, ei meillä ollut mitään tietoa taiteilijasta eikä.myyjän kertomukset meihin mitenkään vaikuttaneet. Sadalla eurolla sen saimme ja kaupan päälle Hermeksen silkkisen musta/valkoisen kaulahuivin. Nyt kuikenkin seivävaate tarinoineen ilahduttaa kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti